Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
28 Maj

Pieczone kotlety z soczewicy i brokułów

Z obiady zostały Ci resztki warzyw i nie masz pomysłu na ich wykorzystanie? Wypróbuj mój przepis na kotleciki z brokułami!

Składniki:

- pół brokuła

- soczewica czerwona

- płatki owsiane

- mąka pszenna/żytnia lub więcej płatków (zmielonych) lub bułka tarta

- płatki drożdżowe

- jajko

- sól, pieprz, papryka, czosnek, cząber lub inne ulubione przyprawy

 

Brokuły i soczewicę ugotować (uważać, aby jej nie rozgotować! ma być lekko twardawa), dokładnie odcedzić! Ugotowanego brokuła rozdrabniamy widelcem w misce. Dodajemy ugotowaną soczewicę , przyprawy, jajko i płatki drożdżowe i płatki owsiane. Konsystencja masy musi nam pozwolić na uformowanie kotletów, nie może być zbyt rzadka. W razie potrzeby dodać mąki lub więcej płatków owsianych. Uformowane kotlety (mogą być płaskie jak na burgery lub okrągłe pulpeciki) delikatnie obtaczamy w mące lub bułce tartej i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 25 minut w 170 stopniach. Kotleciki będą wewnątrz miękkie.

PS: do masy można dodać również inne warzywa np. marchewkę.

Smacznego! Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ