Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
13 Maj

Ryba duszona w ziołowym sosie pomidorowym ze szparagami

Sezon na moje ulubione szparagi wciąż trwa! Dzisiaj pokaże wam szybki i prosty sposób na smaczną rybę w sosie pomidorowym z dodatkiem właśnie tych warzyw.

Składniki:

- passata pomidorowa/pomidory w kartoniku

- dorsz

- oliwa z oliwek

- cebula (opcjonalnie) i czosnek

- szparagi

- sól, pieprz cytrynowy, bazylia, oregano, cukier

 

Rybę kroimy w mniejsze filety. Czosnek i cebulę siekamy, podsmażamy na oliwie na dużej patelni. Wlewamy pomidory i dodajemy zioła (najlepiej świeże i posiekane), sól i pieprz oraz szczyptę cukru. Wszystko mieszamy.

Szparagi myjemy (nalezy dobrze wypłukać główki, gdyż często znajduje się w nich piasek), odrywamy dolną zdrewniałą część (szarag sam pęknie w odpowiednim miejscu, kiedy go nagniemy).

Przygotowane kawałki fileta delikatnie kładziemy na sosie, dookoła układamy szparagi. Lekko solimy i przykrywamy pokrywką. Dusimy ok 15-20 minut. Podajemy z dowolnym dodatkiem (kasza, ryż, makaron, ziemniaki)- ja wybrałam kaszę gryczaną :) 

Smacznego!

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ