Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
08 Kwie

Wiosenna potrawka z fasolą i pęczakiem

Pogoda coraz ładniejsza, słońca coraz więcej, więc i na talerzu zagościła wiosna :) Bardzo lubię takie kolorowe potrawy. Wiecie, że podobno posiłki miłe dla oka bardziej nam smakują i lepiej się trawią?! 

Składniki:

- kasza pęczak

- cebula

- czosnek

- papryka czerwona

- cukinia

- fasola czerwona konserwowa (można też użyć suchej i ugotować, jednak należy pamiętać, że trzeba ją wcześiej namoczyć)

- kukurydza z puszki

- pomidory świeże lub krojone z puszki lub passata pomidorowa

- pietruszka

- sól, pieprz, tymianek

 

Kaszę pęczak gotujemy. Cebulę i czosnek drobno kroimy, dodajemy na patelnię z tłuszczem i podsmaązmay. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, gdy się troszkę podsmaży dodajemy pokrojoną w półtalarki cukinię. Całość zalewamy pomidorami i przyprawiamy, mieszamy. Gdy warzywa się zagotują dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę oraz posiekaną pietruszkę. Mieszamy i gotowe :) Podajemy z kaszą. Smacznego!

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ