Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
22 Marz

Pieczone bataty z mięsem mielonym, serem i sosem czosnkowym

A oto dzisiejsza propozycja na pyszny obiad :)

Czego potrzebujecie:
- batat (słodki ziemniak)
- mięso mielone - ja wybrałam z indyka
- przecier pomidorowy
- cebula
- czosnek
- jogurt naturalny
- ser mozzarella (u mnie z powodu braku mozzarelli wpadł żółty)
- przyprawy (u mnie: pieprz cayenne, bazylia, oregano, sól, przyprawa suszone pomidory)
- odrobina oleju rzepakowego, ja użyłam oleju z dodatkiem czosnku, cebuli i pomidorów

Przepis:
Batata przekroić na pół. Przyprawić solą, ziołami i delikatnie skropić tłuszczem. Wsadzić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na godzinę (czas może się wydłużyć lub skrócić w zależności od wielkości ziemniaka, ja piekłam 45 minut). W międzyczasie na patelni rozgrzać olej. Zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać mięso - przyprawić solą oraz pieprzem cayenne. Gdy mięso będzie już gotowe dodać przecier pomidorowy i odrobinę wody. Całość jeszcze chwilę dusić.
Gdy batat będzie już miękki wydrożyć wgłębienie, tak aby móc umieścić tam farsz. Wydrożoną część batata zmieszać z mięsem. Batata wypełnić farszem i przykryć serem. Wstawić na kilka minut z powrotem do piekarnika. Gotowego batata polać sosem czosnkowym (jogurt + posiekany czosnek) :)

Smacznego :)
Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo :)

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ