Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
31 Sier

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym

Dziś mam dla was przepis na ulepszoną (wg mnie:) wersję klasycznych placków ziemniaczanych - placuszki cukiniowe! A do tego sos jogurtowy, który możecie przygotować na bazie dowolnych ulubionych ziół. Mam nadzieję że spróbujecie tego przepisu. To idealny sposób na przemycenie w swoim jadłospisie jeszcze większej ilości warzyw :) 

Składniki
-1/2 średniej cukinii
-1 duży ziemniak
-jajko
-mąka pełnoziarnista
-sól, pieprz, zioła prowansalskie
-oliwa z oliwek
-jogurt
-pietruszka/koperek/bazylia
*ręcznik papierowy do odsączenia gotowych placuszków

Sposób przygotowania:
Ziemniaka obieramy, cukinię dokładnie myjemy (nie trzeba obierać ze skórki) i trzemy na tarce o dużych oczkach (jeśli wolicie bardziej delikatną konsystencję, ziemniaka można zetrzeć na drobnych oczkach). Przyprawiamy i odstawiamy na parę minut, aby warzywa puściły sok. Odsączamy z nadmiaru płynu. Do masy warzywnej dodajemy jajko oraz mąkę. Konsystencja musi być zwarta, ale lejąca. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Łyżką kładziemy porcję ciasta i smażymy na rumiany kolor. Gotowe placuszki przekładamy na rozłożony na talerzu papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Sos jest banalnie prosty! Zioła drobno siekamy i mieszamy z jogurtem oraz doprawiamy do smaku. 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ