Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
03 Sier

Łosoś duszony na cukinii curry

Lubicie ryby, ale nie chcecie specjalnie dla 1-2 kawałków odpalać piekarnika lub czekać aż się nagrzeje? Przygotujcie je na patelni razem z warzywami! 
Dzisiaj mamy dla was szybki przepis na łososia duszonego w cukinii curry.


Składniki:
- łosoś
- cukinia
- cebula 
- czosnek
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, curry, zioła prowansalskie, pieprz cytrynowy

Dodatki:
- ryż (u mnie brązowy)
- kiszona kapusta
- cebula
- pietruszka
- olej lniany

Przygotowanie:
Wstawiamy ryż do gotowania. Łososia obsypujemy ziołami prowansalskimi i pieprzem cytrynowym i odstawiamy. 
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, podsmażamy. Po chwili dodajemy pokrojoną w półtalarki cukinię, solimy odrobinę, mieszamy i przykrywamy pokrywką, aby się chwilkę poddusiła (nie za długo, aby nie była zbyt miękka). W razie potrzeby można dolać odrobinę wody. Doprawiamy curry i pieprzem do smaku, mieszamy. Na środku patelni robimy miejsce na rybę i kładziemy na środku. Przykrywamy pokrywką i dusimy.
W międzyczasie przygotowujemy surówkę z kapusty kiszonej. Siekamy drobno cebulkę, mieszamy ją z kapustą i olejem lnianym oraz pieprzem. Gotową surówkę posypujemy natką pietruszki. Bomba witaminy C gotowa! :) 
Zamiast ryżu możecie oczywiście użyć ziemniaków lub ulubionej kaszy.

Smacznego! 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ