Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
16 Sier

Tofu w sosie miodowo – musztardowym z makaronem

Nie macie pomysły na bezmięsny obiad? A może lubicie eksperymentować w kuchni lub jesteście wegetarianami? Przepis jest po prostu dla wszystkich, którzy lubią smacznie zjeść.

Dla osób, które chciałby zrobić obiad w wersji tradycyjnej – wystarczy tofu zamienić na kurczaka/indyka. :)

Czego będziecie potrzebować? (na dwie porcje)

- Tofu w kostce – 180 g (jedna kostka)

- Miód – 1 łyżka

- Musztarda francuska – 3 łyżki

- Cukinia – 1 mała sztuka

- Jogurt grecki – 150 g

- Olej/oliwa z oliwek – 1 łyżka

- Sos sojowy - 2 łyżki

- Ocet balsamiczny- 1 łyżka

- Sól, pieprz - do smaku

- Pomidorki koktajlowe - dowolnie

- Makaron/kluski/ryż lub kasza ;) (ja użyłam makaronowych klusek)

 

- Tofu pokroić w kostkę zamarynować olejem, solą, pieprzem, sosem sojowym, miodem, octem i musztardą. Odstawić na 30 minut.

- Cukinię obrać i zblendować na pulpę.

- Zamarynowane tofu wrzucić na patelnię i poddusić chwilę. Dodać zmiksowaną cukinię, dolać odrobinę wody i dusić parę minut.

- Odstawić pokrywkę i dusić potrawkę, aż woda odparuje. Jogurt zahartować i dodać do potrawki. W razie potrzeby można dodać więcej musztardy.

- Makaron lub inny dodatek do obiadu przygotować według instrukcji na opakowaniu.

- Na talerz wyłożyć makaron, polać sosem i położyć pokrojone pomidorki. Do obiadu można dodać pokrojoną natkę pietruszki.

Smacznego! :)

 

Dobry dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ