Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
09 Lip

Gulasz z czerwoną soczewicą

Najczęściej staramy się przedstawiać Wam pomysły na szybkie proste obiady. I taki jest właśnie ten przepis :) 

Składniki:

- kasza gryczana ewentualnie inna ulubiona

- oliwa z oliwek

- czosnek i cebula

- pomidory w puszcze/świeże/passata

- cukinia

- pietruszka

- sól, pieprz, papryka ostra wędzona, zioła prowansalskie

Kaszę gryczaną gotujemy.

Na dużej patelni lub w garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodajemy wędzoną paprykę, mieszamy i podsmażamy. Dodajemy suchą czerwoną soczewicę i mieszamy, chwilę podsmażamy. Cukinię kroimy w półtalarki lub w kostkę i dodajemy do cebuli z czosnkiem i soczewicą. Przyprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką i podduszamy (można podlać wodą, ale cukinia sama również powinna "puśić" trochę wody). Następnie dodajemy świeże posiekane lub puszkowane pomidory, doprawiamy ziołami i całość mieszamy. Można dodać szczuptę cukru do smaku. Gotujemy ok. 10-15 minut, aż soczewica zrobi się miękka. Podajemy z kaszą i posiekaną pietruszką.

Smacznego! 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ