Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
09 Czerw

Spaghetti z ciecierzycy z pesto szpinakowo-bazyliowym

Dzisiaj mam dla Was kolejną wegańską propozycję obiadową :) Poprzednim razem pisałam Wam o
białkowych makaronach idealnych do takich dań. Dzisiaj wykorzystałam makaron spaghetti z
ciecierzycy, który ma aż 25g białka w 100g produktu! Do tego postanowiłam użyć m.in. świeżej
bazylii, która wyjątkowo dobrze rośnie na moim kuchennym parapecie. Zobaczcie co z tego wyszło. :)


Składniki:
- makaron spaghetti z ciecierzycy
- świeży szpinak
- liście świeżej bazylii
- kilka orzechów nerkowca
- oliwa z oliwek
- czosnek
-cukinia
- sól, pieprz
- płatki drożdżowe (opcjonalnie)

Orzechy zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie (trzeba
uważać, bo łatwo go rozgotować!). Szpinak myjemy, siekamy na mniejsze kawałki i wrzucamy na
patelnię z rozgrzaną oliwą. Do tego dorzucamy pokrojony czosnek i podduszamy kilka minut.
Przekładamy do miksera, aby chwilę ostygło. W tym czasie na patelnię wrzucamy pokrojoną w talarki
cukinię, lekko solimy i również dusimy. Liście bazylii myjemy, dorzucamy do szpinaku z czosnkiem,
odsączamy nerkowce i całość miksujemy na pesto. Makaron mieszamy z pesto, dodajemy duszoną
cukinię i posypujemy płatkami drożdżowymi .

Smacznego!

 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ