Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
10 Marz

Domowa granola

Lubicie jeść granolę na śniadanie?

Mam dla Was przepis na przepyszną i aromatyczną granolę, która w przeciwieństwie do swoich sklepowych odpowiedników nie zawiera samego cukru i dodatków.

Zrobienie takiej granoli nie zajmuje dużo czasu i jest zdecydowanie tańsza niż kupna wersja :) 

Ja uwielbiam zalewać ciepłym mlekiem, a Wy jak lubicie ją jeść? Z mlekiem? Jogurtem? Czy może na sucho? :D 

CYNAMONOWA GRANOLA

SKŁADNIKI:

  • 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych (można zmieszać swoje ulubione płatki)
  • 2/3 szklanki orzechów włoskich i nerkowca
  • 1/2 szklanki pestek dyni
  • 1/4 szklanki pestek słonecznika
  • 1/3 szklanki wiórek kokosowych
  • 1 „zblendowane” lub starte jabłko
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka świeżego, startego imbiru
  • mała szczypta soli
  • 3 łyżki miodu/syropu klonowego
  • 1/2 szklanki rodzynek (dodać dopiero po upieczeniu)

PRZYGOTOWANIE:

Piekarnik nagrzać do 160*C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Do dużej miski wsypać wszystkie składniku (oprócz rodzynek) i dokładnie wymieszać łyżką.

Wyłożyć na blachę i rozłożyć równomiernie na całej powierzchni papieru.

Wstawić do piekarnika do uzyskania pięknego, miodowego koloru (przemieszać kilka razy w trakcie pieczenia).

Dodać rodzynki i zostawić granolę do ostudzenia.

Kiedy płatki ostygną, wsypać je do słoika. 

Smacznego! 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ