Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
20 Luty

Rozgrzewająca jaglanka z jabłkiem i imbirem

Powrót zimy i minusowe temperatury niosą za sobą ochotę (a czasem nawet potrzebę!) rozgrzania.

Jeśli macie problem ze wstawaniem z łóżka w zimowe dni, mam dla Was śniadanie, dla którego chętniej będziecie zrzucać z siebie kołdrę :)

Pyszna rozgrzewająca jaglanka z jabłkiem i imbirem! Przeciwzapalne działanie imbiru, pomoże również stanąć na nogi tym, których zmogło przeziębienie.


Składniki:
-kasza jaglana
-jabłko
-siemię lniane
-migdały
-świeży imbir
-cynamon, kurkuma
-jogurt naturalny
-migdały lub inne orzechy

Kaszę przesypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem i płuczemy 2-3 razy. Dodajemy cynamon, kurkumę i siemię lniane, mieszamy i zalewamy wodą (proporcje 2:1, czyli szklanka kaszy na 2 szklanki wody). Przykrywamy pokrywką i gotujemy na wolnym ogniu. W międzyczasie dokładnie myjemy jabłko i kroimy je na cząstki oraz obieramy i drobno kroimy imbir (można również przecisnąć go przez praskę do czosnku). Gdy kasza wchłonie całą wodę Przekładamy ją do miseczki i mieszamy z jogurtem naturalnym oraz drobno posiekanym imbirem. Dekorujemy cząstkami jabłka (można je również zetrzeć na tarce i wymieszać z kaszą) oraz orzechami.

 

Na zdrowie! :)

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ