Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
13 Luty

Duszona cukinia z serem feta i kurczakiem

Prostota w pysznym wydaniu. :) 

Dzisiaj mamy dla Was przepis na obiad, który pojawia się w jadłospisach naszych podopiecznych. :) Jest to prosty, "zwykły" obiad, ale odpowiednio podany staje się ucztą dla oka i podniebienia. Naprawdę nie zajmuje dużo czasu. :)

Do przygotowania obadu będziecie potrzebować: 

  • Cebula 50g - jedna sztuka
  • Cukinia 300g - jedna sztuka 
  • Pomidorki koktajlowe 160g - 8 sztuk 
  • Kurczak, filet 100g - 1 mała porcja
  • Zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
  • Oliwa z oliwek 10g - 1 łyżka
  • Przyprawa chili 1g - szczypta
  • Pieprz czarny świeżo mielony 2g - szczypta
  • Ser Feta 30 g - 1 plaster
  • Kasza jęczmienna, pęczak 50g - 1/2 woreczka


Sposób przygotowania:Cebulę posiekać i wrzucić na rozgrzają oliwę. Cukinię zetrzeć na tarce. Dodać cukinię, podlać małą ilością wody (2-3 łyżki) i dusić do miękkości (około 15-20 minut) pod przykryciem. Doprawić świeżo mielonym pieprzem i odrobiną chili, dodać zioła prowansalskie i pomidorki koktajlowe.

W międzyczasie ugotować kaszę pęczak, a mięso natrzeć ziołami i usmażyć bez tłuszczu. 

Wszystko przełożyć na talerz i cukinię posypać pokruszonym serem feta.

 

Smacznego! :) 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ