Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
10 Gru

Pełnoziarniste bułki caprese

Dziś przedstawiam Wam pmysł na świetny dodatek do śniadania lub samodzielne danie na II śniadanie czy kolację. *

Składniki:

-mąka pszenna 200g

- mąka żytnia pełnoziarnista 200g 

- drożdze suszone 7g

- ciepła woda 250-300ml

- oliwa z oliwek 1,5 łyżki

- mini mozzarella 12 kuleczek (można oczywiście użyć klasycznej dużej mozzarelli i pokroić ją w kostkę lub plastry)

- pomidorki koktajlowe 12-15 sztuk

- liście świeżej bazylii

 

Mąki, drożdże, sól i oliwę dodajemy do misy, dolewamy wody i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1,5h, aby wyrosło. Użyliśmy mąki pełnoziarnistej, więc ciasto nie osiągnie takiej objętości, jak ze zwykłej pszennej mąki. Następnie z ciasta formujemy ok. 8 kulek i układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Znów odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 45 minut. W bułeczkach robimy wgłębienia przy pomocy szklanki lub dłoni i układamy tam listki bazylii i przepołowione pomidorki koktajlowe. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i pieczemy ok. 13 minut. Po tym czasie na bułeczki dokładamy pokrojone kuleczki mozzarelli i dalej pieczemy, ok 8 minut. Na gotowe babeczki dodajemy jeszcze po listku świeżej bazylii.

Do ciasta można spróbować dodać np. oregano lub suszony proszkowany czosnek.

Smacznego!

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

 

*Podstawowa wersja przepisu znajduje się na www.smakowitychleb.pl

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ