Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
23 List

Wege krupnik z fasolką szparagową

Im niższa temperatura za oknem, tym wyższa temperatura u mnie w kuchni :) W okresie jesienno–zimowym chętniej sięgam po gorące zupy. Dzisiaj mam dla Was prosty przepis na wege krupnik z fasolką :)

Składniki (na jedną porcję):

woda – 2-3 szklanki

kasza jęczmienna, perłowa – 5 łyżek

ziemniaki – 3 małe sztuki

- cebula - 1 mała sztuka

seler - kawałek

- pietruszka – 1 sztuka

- marchew – 1 sztuka

- fasolka szparagowa – na oko :) około 50 g (1 garść)

- olej rzepakowy – 1 łyżka

- sól, pieprz, majeranek, koperek, zioła prowansalskie, papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy

- mleko (opcjonalnie)

 

Przygotowanie:

- Do gotującej się wody (2 szklanki) dodać kaszę, pokrojone warzywa, mrożoną fasolkę, pokrojone ziemniaki pieprz, dużo koperku, majeranku i ziół prowansalskich, ziele angielskie i liść laurowy.

- Dodać olej rzepakowy.

- Zupę gotować do miękkości warzyw i napęcznienia kaszy. Posypać natką pietruszki, zupę można zabielić mlekiem.

Smacznego! 

 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ