Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
05 Paź

Risotto dyniowe

Kochani, dzisiaj danie dla miłośników dyni. ;) 
Danie jest jednogarnkowe (dosłownie!), proste w przygotowaniu i przede wszystkim PYSZNE. :) 

Będziecie potrzebować: 

- dynia (świeża lub mrożona) 

- pomidory 

- ryż basmati 

- cebula 

- przecier pomidorowy 

- przyprawy: sos sojowy, cynamon, papryka w proszku, sól, pieprz, jarzynka bez soli, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

- Cebulę i pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmażyć.

- Następnie pokroić dynie i pomidory na drobne kawałki i dorzucić do reszty.

- Doprawić sosem sojowym, cynamonem, papryką sypką, ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem.

- Dusić 10 minut pod przykryciem.

- Do dyni wrzucić ryż SUROWY i wlać taką ilość ciepłej wody, którą używa się do gotowania ryżu (zazwyczaj 1:2)

- Można dodać jarzynki bez soli

- Dusić, aż ryż będzie miękki i wsiąknie płyn (około 15 minut). W razie potrzeby dolać/odparować płyn. 

- Należy mieszać, bo ryż lubi przylegać. :) 

- Na koniec dodać przecier pomidorowy. Doprawić jeszcze ulubionymi ziołami.

 

Smacznego! 

 

Dobry dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ