Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
18 Paź

Bakłażany faszerowane soczewicą

Bakłażany najlepiej smakują pieczone! A jeszcze lepiej z pysznym farszem, a dodatkowo posypane tartą mozzarellą! Niebo w gębie :)
 

Składniki:
- bakłażany
- czerwona soczewica (może być z puszki)
- pieczarki 
- passata pomidorowa lub świeże pomidory bez skórki
- cebula
- czosnek
- bazylia świeża
- mozzarella
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, bazylia i oregano suszone

Soczewicę ugotować lub dokładnie wypłukać, jeśli używamy puszkowaną. Bakłażany umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek, zostawiając ok 1cm ścianki. Miąższ bakłażana posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni. Dodać posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki, podsmażyć. Miąższ pokroić na mniejsze kawałki i dodać do cebuli z czosnkiem. Przyprawić  i dodać soczewicę. Zalać passatą lub drobno pokrojonymi świeżymi pomidorami, dodać posiekane listki bazylii, doprawić do smaku i poddusić. 
Wydrążone bakłażany napełnić farszem. Posypać startą mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec ok. 40 minut, aż będą miękkie. 
Podawać z dowolnymi dodatkami. U mnie kasza kuskus z pietruszką i kiszone ogórki :)


Smacznego!
Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ