Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
03 Paź

Jesienny zielony koktajl

Pogoda za oknem przygnębia? Mam dla Was zdrowy i pyszny zielony koktajl.

 

Moda na zielone koktajle nie przemija, a główne składniki takich posiłków są doskonałym źródłem witamin, składników mineralnych oraz wielu innych substancji, które wpływają pozytywnie na nasze zdrowie. 

Dziś w roli głównej występuje jarmuż. Sezon na to warzywo rozpoczyna się jesienią i trwa niemalże całą zimę. 

W Polsce niegdyś jarmuż był traktowany bardziej jako roślina ozdobna. Jednak coraz więcej osób docenia właściwości zielonych liści jarmużu. To warzywo jest źródłem roślinnego białka, błonnika, witamin - przede wszystkim C i K1, a także soli mineralnych - zwłaszcza wapnia i potasu oraz sulforafanu - silnego przeciwutleniacza.

Do zielonego koktajlu będziemy potrzebować (przepis na dwie porcje): 

- 1 duża garść jarmużu

- 1 marchew 

- 1 jabłko 

- 1 plaster cytryny bez skórki 

- 1 plasterek imbiru (nie za dużo, by nie był zbyt ostry) 

- 1/2 średniego banana

- 1 mała łyżeczka miodu 

- 1/2 szklanki tłoczonego soku jabłkowego 

- 1/2 szklanki wody 

Przygotowanie: 

Pokroić drobno wszystkie składniki, wrzucić do blendera i dodać soku jabłkowego. W celu uzyskania odpowieniej konsystencji dolewać wody. 

Przelać do szklanek i cieszyć się mocą zielonego koktajlu. :) 

Smacznego!

 

Piśmiennictwo: 
1. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/jarmuz-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-przepisy-na-dania-z-jarmuzu_34363.html

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ