Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
28 Paź

Pasta "bezjajeczna"

Musicie zrezygnować lub ograniczyć jajka w swojej diecie? A może lubicie eksperymentować w kuchni lub jesteście na diecie roślinnej? Koniecznie musicie posmakować pasty "bezjajeczniej". 

By pasta miała jajeczny smak i kolor niezbędne będą przypawy, takie jak kurkuma oraz czarna sól (sala namak). Jeżeli ze względów smakowych lub zdrowotnych rezygnujesz z produktów sojowych, to można zwiększyć udział ciecierzycy i kaszy jaglanej, a nie dodawać tofu. :) 

 

Do wykonania pasty będziemy potrzebować: 
– 1 kostka naturalnego tofu (około 180g) 
– 1 puszka ciecierzycy
– 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
– cebulka dymka i szczypiorek 
– 5 łyżek majonezu (może być tradycyjny/wegański lub gęsty jogurt) 
– sól kala namak (czarna sól, która nadaje jajecznego smaku) i pieprz do smaku
– łyżeczka musztardy
– łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
– curry lub kurkuma do koloru (około łyżeczki)
 
WYKONANIE:
kaszę jaglaną należy przepłukać kilka razy wrzątkiem i ugotować w szklance wody z odrobiną soli (około 15 minut).
- ciecierzycę przepłukać zimną wodą i wraz z tofu, kaszą, majonezem i musztardą zmiksować blenderem ręcznym (malakser powoduje, że pasta jest zbyt rozdrobniona i uwodniona)

- dodać natkę, posiekaną dymkę, kurkumę, pieprz i sól czarna do smaku. Dokładnie wymieszać i wstawić na godzinę do lodówki

Gwarantuję, że nie pożałujecie, fantastyczna alternatywa dla jaj. :) Nie tylko na święta wielkanocne. ;) 

 

Smacznego!

 

Przepis zaczerpnięty: 

http://weganon.pl/2016/03/wielkanocna-pasta-2.html

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ